Williams-coureur Lance Stroll zegt dat hij nog steeds in een leerproces zit. “Het is een leuke uitdaging, maar soms ook moeilijk en frustrerend.”

Het eerste seizoen in de Formule 1 is nu vier races onderweg voor Lance Stroll, maar de 18-jarige rookie laat voorlopig weinig zien van zijn potentie. De Canadees heeft nog geen punten gescoord voor het team van Williams, maar hij maakt zich nog geen zorgen.

“Als alles op z’n plek valt, is het gat niet meer zo groot”, zegt Stroll tegen het Duitse Auto Motor und Sport. “Met zijn ervaring weet Felipe (Massa, Stroll’s teamgenoot bij Williams, red.) hoe hij het maximale uit de auto kan krijgen. Ik moet dat nog leren. Maar hoe meer ik het probeer, hoe beter ik begrijp hoe de auto werkt.”

 

Felipe Massa werd eerder door technisch directeur Paddy Lowe van Williams al omschreven als “een fantastische coach” voor de jonge Canadees. Zelf kon Massa zich wel vinden in zijn rol als mentor en deed het hem denken aan zijn beginperiode bij het team van Ferrari, toen de grote Michael Schumacher zijn leermeester was.

Alle begin is moeilijk en ook voor Stroll is het allemaal even wennen, ook al wist hij wel wat hij kon verwachten na zijn tijd in de Formule 3. “Op dit moment is alles nieuw en is er zo veel meer om rekening mee te houden dan alleen met racen”, meent hij. “Het begin in Formule 3 was ook niet makkelijk, maar in het tweede seizoen ken je de circuits en weet je wat er van je verwacht wordt. Nu begin ik weer opnieuw en moet ik alles leren. Helaas kan ik dat proces niet versnellen.”