Williams laat Susie Wolff en Daniel Juncadella een dag testen tijdens de rookietest op Silverstone. Pastor Maldonado zal ook een dag rijden om de Pirelli-banden te evalueren.

Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-bobo Toto Wolff, werd in april 2012 benoemd tot ontwikkelingscoureur bij Williams. Vorig jaar oktober reed ze haar eerste kilometers in een Formule 1-auto tijdens een demonstratie-evenement in Silverstone. Daarnaast voerde ze een rechtelijntest uit met de huidige bolide. De rookietest wordt echter haar eerste volwaardige test in de Formule 1. 

“Een fantastische kans”, zegt Wolff. “Het wordt een grote uitdaging. Het belangrijkste is dat ik constant presteer en goede feedback geef. Ik moet laten zien dat ik goed genoeg ben om op dit niveau te rijden. Ik breng veel tijd door in de simulator. Deze dag helpt me beter om te begrijpen hoe de auto zich op het circuit gedraagt en in hoeverre dat overeenkomt met de simulaties.”

Naast Wolff komt ook Daniel Juncadella in actie voor Williams. De 22-jarige Spanjaard won in 2012 de Formule 3 Euro Series, en de Masters op Zandvoort. Hij zag geen kansen om hogerop te komen in formulewagens en week derhalve uit naar de DTM. Daar komt hij uit voor Mercedes, de nieuwe motorleverancier van Williams vanaf 2014. 

“Er zijn niet veel kansen voor jonge coureurs om een F1-bolide te besturen, dus dit is geweldig”, aldus Juncadella. “Als beloning voor mijn F3-titel in 2012 mocht ik al eens in een Formule 1-auto rijden, maar dat was een auto uit 2009. Dit is het echte werk. Met een hedendaagse auto een volwaardige test uitvoeren. Dat het bij een team als Williams is, met zo’n rijke historie, maakt het nog specialer.”