Adrian Sutil snapt niet waarom veel van zijn collega’s continu op de banden van Pirelli zeuren. Volgens hem zijn de banden namelijk gewoon prima. Het probleem ligt hem volgens de Duitser dat er sommige coureurs en auto’s zijn die er niet mee om kunnen gaan.

“De banden zijn gewoon goed hoor”, vertelt Sutil. “Neem als voorbeeld nou Canada. Daar rijdt Paul Di Resta 54 ronden op een setje medium. Als de auto goed is afgesteld, zouden we op heel veel circuits een eenstopper kunnen doen. Ik deed dan een tweestopper, omdat het in Canada niet zoveel uitmaakte welke van de twee strategieën je deed.”

Het team van Sutil, Force India, was één van de teams die tegen het voorstel van Pirelli stemde om nieuwe banden te maken. Sutil is het eens met deze beslissing van zijn team.

“Ik wil absoluut geen nieuwe banden. Dat is toch niet eerlijk? Er zijn regels en die moet je respecteren. Die ga je niet midden in het seizoen veranderen”, pleit Sutil en sluit zich hiermee aan bij onder andere Ferrari en Lotus. “Wij hebben geen probleem met de banden. De teams die dat wel hebben, willen ze gelijk laten veranderen. Dat vind ik niet kunnen.”