Adrian Sutil verwacht veel van het komende seizoen. De Duitser wil iedere race punten scoren en voor het eerst het podium bestijgen. “Wij zijn één van de outsiders waar je je geld op kan zetten.”Force India maakte vorig jaar een sterk seizoenslot mee. Het team hoopt die goede vorm in 2010 door te zetten. Zo opperde directeur Otmar Snafzauer dat plaats vijf bij de constructeurs mogelijk moet zijn.

Sutil deelt dat vertrouwen. “Ik heb er een heel goed gevoel bij”, zegt hij tegen Formula1.com. “Ik heb nu tweeëneenhalve dag in de auto gereden en denk dat het één van de outsiders is waar je je geld op kunt zetten.”

De Duitser zegt dat de auto sterk verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. “Onze zwakte vorig jaar was de downforce. Op dat gebied is de VJM03 weer een stap in de goede richting. Ik denk dat we goed voorbereid zijn op dit seizoen.”

Concreet denkt dat Sutil dat Force India iedere race voor punten rijdt. “Ik heb het gevoel dat we vooraan het veld mee zullen rijden, tenminste in de top tien, maar waarschijnlijk soms ook voor podiumplaatsen.”

Met die resultaten zou plaats vijf (achter de vier favorieten van dit moment) mogelijk zijn voor Force India. “Daar heb ik wel vertrouwen in”, zegt Sutil. “En soms zullen we zelfs met de grote vier vechten.”

JK