Sauber is in Jerez voorzichtig uit de startblokken gekomen met haar nieuwe C33, maar coureur Adrian Sutil verwacht dat het team tijdens de volgende test in Bahrein – en daarna – sprongen zal maken.

“Onze benadering van de test in Jerez was wellicht enigszins anders dan die van de rest”, zegt Sutil in interview met Sky Sports. “Het was voor ons meer een meerdaagse rollout, waarbij we de limiet in zijn geheel niet hebben opgezocht.”

“Onze auto reageert namelijk nog te wisselvallig om de grens op te zoeken, hetgeen niet werd geholpen doordat het gebrek aan downforce en de lastige (weers)omstandigheden het rijden nog lastiger maakten.”

“Aangezien we bovendien niet echt reserve-onderdelen hadden meegenomen, wilden we geen risico nemen. Het draaide erom de auto heel te houden, hetgeen redelijk is gelukt”, vervolgt een enigszins schuldbewuste Sutill, die twee keer van de baan vloog, maar beide keren niet veel later weer het circuit op kon.

Sprong
Dat de tijden die Sutil en teamgenoot Esteban Gutiérrez neerzetten niet indrukwekkend waren, verontrust eerstgenoemde vanwege bovenstaande redenen dan ook niet. “In Jerez reden we in essentie met de handrem erop, maar ik verwacht dat we in Bahrein een flinke sprong zullen maken. En ook daarna, in de loop van de eerste paar races, zullen we ons als het goed is sterk ontwikkelen.”

Waar het volgens de Duitser in ieder geval al goed mee zit, is de Ferrari-motor achterin zijn Sauber. “Ik heb de indruk dat we het op dat vlak prima doen. Ferrari heeft goed werk geleverd.”

Een andere motorfabrikant – Mercedes – heeft echter ook indruk gemaakt op Sutil, en dan met name met haar eigen team: “Hoewel het te vroeg is om voorspellingen te doen, denk ik wel dat Mercedes haar zaken goed voor elkaar heeft. Ze hebben veel rondjes kunnen doen en ik heb het gevoel dat ze op het moment een voorsprong hebben.”