*

Tabloid: ‘Webber stopt na dit jaar in F1’

Ryan Baij

Ryan Baij

6 mei 2013 11:57

Tabloid: ‘Webber stopt na dit jaar in F1’
Racepictures

Volgens het Britse roddelblad The Daily Star stopt Mark Webber aan het eind van het dit seizoen met de Formule 1. De Australiër zou dit tegen een aantal goede vrienden hebben bevestigd, aldus de krant.

Het roddelblad zegt echter niet te weten of Mark Webber stopt vanwege de befaamde ‘Multi 21’-affaire, of dat tweede rijder van Red Bull de Formule 1, na veertien jaar, gewoon zat is. Daarnaast is de Australiër vrij om te gaan en te staan in 2014. Zijn contract loopt immers aan het eind van het jaar af.

De geruchten over een eventueel vertrek houden al lange tijd aan. Zo zou Webber al een deal hebben gesloten met Porsche voor 2014. Hij zou dan onder andere meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Het is geen geheim dat de Australiër ambieert om ooit weer eens mee te doen aan het prestigieuze evenement. Zowel Porsche als Webber ontkennen echter in alle toonaarden.

Feit is wel dat Webber en Vettel sinds Maleisië op gespannen voet leven. Hoewel teambaas Christian Horner zegt dat de lucht geklaard is, lijkt dit geenszins het geval. Het feit dat Vettel niet bestraft is door het team, neigt tot de conclusie dat het team het allemaal wel prima vindt. Als Vettel nog wereldkampioen wil worden zal hij in ieder geval geen beroep hoeven doen op zijn teamgenoot.

Lees meer over de strijd tussen Webber en Vettel in nummer 6 van Formule 1. Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/