De soap rond de actief geblazen diffusors lijkt eindelijk voorbij. Alle twaalf teams hebben een afspraak ondertekend om terug te gaan naar de regels die tot en met de Grand Prix van Europa van kracht waren.

Tijdens een vergadering vanmorgen tekenden tien teams de brief. Alleen Ferrari en Sauber gingen niet akkoord. Terwijl enkele teambazen aanwezig waren, werd Ferrari vertegenwoordigd door technisch verantwoordelijke Pat Fry en motorchef Luca Marmorini. Zij vonden het waarschijnlijk nodig om te overleggen met hun baas alvorens te tekenen.

Tussen de bijeenkomst en de race had FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh contact met Stefano Domenicali. De Italiaan liet op de startgrid weten het voorstel te steunen. Sauber had laten weten dat het niet als enige team dwars wilde liggen en ging ook overstag. De basis van de overeenkomst is dat alle teams de regels accepteren zoals die voor de Britse GP van toepassing waren en de rest van het seizoen niet te protesteren over deze zaak.

Domenicali weigerde te bevestigen dat hij de brief heeft ondertekend, maar erkende wel dat een oplossing nabij was. “De situatie was voor niemand goed”, aldus de Ferrari-teambaas. “We moeten er een streep onder zetten en vooruit kijken. In het belang van de sport hebben we deze actie ondernomen.”