Technisch directeur James Key heeft zijn contract met Toro Rosso verlengd. De Brit is al sinds eind 2012 werkzaam voor het Italiaanse team.

De hoog aangeschreven Key is sindsdien in verband gebracht met teams als Ferrari en Williams, alsook het grote Red Bull, maar blijft dus bij Toro Rosso, het opleidingsteam van de energiedrankfabrikant.

“Het verheugt me de samenwerking met Toro Rosso te verlengen en deel uit te blijven maken van de Red Bull-familie”, verklaart de eerder voor Jordan, Midland, Spyker, Force India en Sauber werkzame Key. “Ik heb veel respect voor Toro Rosso en heb genoten van de afgelopen vijf jaar. Ik zie er dan ook zeer naar uit dit gezamenlijke project te vervolgen.”

“Ik ben Toro Rosso-teambaas Franz Tost en Red Bull dankbaar voor hun aanhoudende steun en vertrouwen”, vervolgt Key, terwijl Tost benadrukt heel blij te zijn met Key, die volgens hem een sleutelrol binnen het team speelt: “De Formule 1 is een teamsport, maar een individu kan alsnog een verschil maken, zoals James wel heeft bewezen aan het hoofd van onze technische afdelingen.”

Volgens Tost is Key niet alleen technisch sterk, maar ook qua leiderschap. De Oostenrijker is dan ook blij dat Key “voor de voorzienbare toekomst” bij Toro Rosso blijft. Het team heeft daarbij volgens Key nog werk voor de boeg om haar doelen te bereiken: “Ik zie er naar uit samen met Toro Rosso de volgende stappen te zetten om dat voor elkaar te krijgen”, besluit Key.

De STR12 heeft Toro Rosso in de eerste elf races 39 punten en een zesde plek in de tussenstand gebracht.