*

Testdag Frijns gaat niet door

Daan de Geus

Daan de Geus

14 mei 2014 09:16

Testdag Frijns gaat niet door
Racepictures

Robin Frijns zou vandaag in Barcelona testen voor Caterham, maar dat gaat niet door. Caterham heeft besloten zich terug te trekken omdat haar auto gisteren te zwaar beschadigd raakte bij een crash.

Kamui Kobayashi zat dinsdag achter het stuur van de Caterham CT05 die het team ook vandaag had willen inzetten, maar de Japanner vloog een halfuur voor het eind van de testdag van de baan en beschadigde chassis nummer drie daarbij ernstig.

“Na het evalueren van de schade aan het chassis, hebben we besloten de tweede testdag aan ons voorbij te laten gaan”, meldt Caterham nu, hetgeen betekent dat Frijns’ kans om kilometers te maken verkeken is.

Caterham erkent dat het missen van de testdag ‘niet ideaal’ is, maar volgens het team heeft het nu in ieder geval het voordeel dat het zich alvast volledig op het Grand Prix-weekend in Monaco, dat volgende week donderdag begint, kan concentreren.

Frijns
Frijns is dit jaar testrijder bij Caterham en heeft de toezegging behalve een aantal vrijdagtrainingen ook op verschillende testdagen te mogen doen. De Nederlander heeft tot op heden één vrijdagochtendsessie en drie testdagen voor het team afgewerkt.

Lees meer over

Caterham Frijns