Bij Lotus kijkt men overwegend positief terug op de eerste dag van het Grand Prix-weekend: “We staan er goed voor”, luidt de eenduidige conclusie.

Jarno Trulli kwam vandaag tijdens beide trainingen in actie, terwijl derde man Karun Chandhok in de ochtend aan de bak mocht en vaste kracht Heikki Kovalainen het stuur van zijn bolide in de middag weer overnam.

Trulli heeft dan ook het meest te vertellen, en de Italiaan is positief gestemd: “Ik ben over het algemeen tevreden”, spreekt hij. “Het hebben een positieve en probleemloze dag achter de rug en we hebben ons goed kunnen voorbereiden op de zaterdag en zondag.”

Trulli – vandaag achtereenvolgend zestiende en zeventiende – is vooral blij dat Lotus enkele wijzigingen heeft gemaakt aan het stuurbekrachtigingssysteem, want dit zat hem voorheen namelijk dwars: “Nu is het een stuk prettiger werken in de cockpit”, stelt hij. “Het kan echter nog beter, net als met de rest van de auto, maar ik denk wel dat we er voor morgen goed voor staan”, aldus Trulli.

Dan Kovalainen. Hij moest vanochtend toekijken, maar was vanmiddag goed voor een negentiende plaats: “Ik had een probleem met de verstelbare achtervleugel en dat kostte me tijd, maar het was verder toch een aardige sessie”, zegt de Fin.

“De balans was goed en we hebben aardig wat tijd aan de afstelling kunnen spenderen, dus ik denk dat het morgen wel goed komt.”

Technisch directeur Mike Gascoyne rept eveneens over een vrij goede dag: “We hebben ons hele prorgamma zonder problemen kunnen afwerken en gezien ons tempo denk ik dat we op koers liggen voor een prima weekend.”