McLaren heeft dankzij de zevende en achtste plaats van Jenson Button en Sergio Pérez tien punten overgehouden aan de race in Singapore. ‘Niet briljant, maar meer zat er waarschijnlijk niet in’.

Bovenstaande uitspraak komt uit de mond van Pérez, die denkt dat McLaren tevreden moet zijn met dit resultaat: “Dit was waarschijnlijk het hoogst haalbare. De Safety Car kwam immers op een voor ons ongunstig moment de baan op, dus we moesten wel een gokje nemen met de strategie en besloten zodoende om voor maar twee pitstops te gaan.”

“Door die keuze was het een hels karwei om de auto de rest van de race op oudere banden in het juiste spoor en op de baan te houden, terwijl we al doende ook nog een aardig tempo moesten rijden. Ik denk echter dat we goed hebben gegokt. Dat gezegd hebbende is als zevende en achtste finishen natuurlijk niet briljant, maar op meer hadden we denk ik niet mogen hopen.”

Button & Whitmarsh
Button eindigde één plek voor Pérez op P7 en laat eveneens optekenen dat het helemaal zo slecht nog niet was. “We dachten heel even dat we misschien een podiumplek konden opeisen, maar we hadden simpelweg niet genoeg snelheid om de rest voor te blijven. Ondanks dat was het het proberen waard, en we moeten ook wel risico’s nemen als we dit jaar nog naar het podium willen gaan.”

“Qua strategie denk ik dan ook dat we het goed hebben gedaan”, stelt Button, wiens mening gedeeld wordt door teambaas Martin Whitmarsh: “Onze strategie was risicovol, maar de jongens die tweede en derde werden gingen eveneens voor twee stops. Dat wij het met dezelfde aanpak niet tot het podium hebben gered, komt omdat onze auto snelheid mist.”

“Op Jenson en Sergio valt verder niets aan te merken: ze wisten een goede balans te vinden tussen aanvallen en verdedigen en hebben allebei goede, strijdlustige races gereden”, aldus Whitmarsh, wiens woorden vooral voor Pérez een opsteker zullen zijn, aangezien McLaren hem voor de race in Singapore duidelijk had gemaakt dat het meer van hem verwacht.