Je zou verwachten dat de Formule 1 na twee drukke weekenden wel toe is aan een weekje pauze, maar niets is minder waar: komend weekend staat de Grand Prix van Italië alweer op het programma, de derde en laatste race van de triple header. Vergeleken met de Grand Prix van Nederland zijn er een paar kleine veranderingen.

Iedereen is nog aan het bijkomen van een spannende grand prix in Zandvoort, maar de Formule 1-trucks staan inmiddels alweer lang en breed opgesteld inItalië. Op een dik halfuur rijden van Milaan ligt het legendarische Autodromo Nazionale di Monza. Ferrari hoopt in zijn thuishaven terug te slaan en voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk weer eens een race te winnen.

Wat Formule 1 Magazine dit weekend?

Voor Formule 1 Magazine is André Venema aanwezig in Monza. Vanaf donderdagmiddag is ons liveblog online en doen we verslag van de mediadag, op vrijdag en zaterdagochtend zijn hier ook de vrije training te volgen. Vrijdagavond belt André in voor de vrijdageditie van Paddockpraat, onze podcast.

Zaterdagmiddag is de kwalificatie en de nasleep te volgen, zondag is de race vanaf 15.00 uur te volgen via Formule1.nl/liveblog. De nabeschouwing volgt op maandag, met om 07.00 uur ’s ochtends de column van Jacques Villeneuve en in de loop van de dag een verse aflevering van Paddockpraat.

AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY – SEPTEMBER 12: Lando Norris, McLaren MCL35M, leads Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Sunday September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)