Circuitontwerper Hermann Tilke kan niet ontkennen dat hij ‘een beetje nerveus’ is voor de eerste Grote Prijs van India op het door hem ontworpen Buddh International Circuit.

In gesprek met het Duitse persbureau DPA spreekt Tilke (links op de foto, in de zwarte polo) de hoop uit dat alles dit weekend zo vlekkeloos mogelijk verloopt in India: “”Het tijdschema voor de aanloop naar deze race was namelijk erg kort, dus we hebben niets kunnen testen”, legt Tilke uit. “Ik hoop daarom dat de belangrijkste zaken en faciliteiten op het circuit gewoon goed werken.”

“Het belangrijkste is dat de technische faciliteiten voor de teams, coureurs, journalisten en fans naar behoren functioneren”, benadrukt Tilke, die weet dat het uitgesloten is dat alles het perfect doet: “Bij een inaugurele Grand Prix zijn er altijd kleine dingetjes die misgaan, dat is gewoon een feit.”

“Dat ik nerveus ben, is ook de normaalste zaak van de wereld”, stelt Tilke. “Er is immers geen vaste routine die je kunt afwerken voordat een nieuw circuit ingewijd wordt.”

Volgens de Duitse circuitontwerper neemt verder nog even de tijd om de expansiedrift van Bernie Ecclestone te prijzen. “Het is goed dat de Formule 1 nu in India is, want het is een groot land met een grote afzetmarkt.”

“De Formule 1 hoort daarnaast ook gewoon op elk continent aanwezig te zijn, want het is immers een wereldkampioenschap. Europa zal altijd wel het hart van de sport blijven vormen, maar het is goed dat de sport vanwege de sponsoren en commerciële belangen nieuwe markten opzoekt.”