FIA-voorzitter Jean Todt weigert een verklaring af te leggen over het bod dat New Corp/Exor heeft gedaan op een aandeel in de Formule 1. Hij noemt het alleen ‘vreemd’ dat het verhaal in de publiciteit is gekomen nog voor CVC bekend heeft gemaakt of het de commerciële rechten überhaupt wil verkopen.

“Ik heb ervan gehoord en ik heb zelfs al gesproken met mensen die erbij betrokken zijn”, vertelt FIA-voorzitter Todt. “De FIA is organisator van deze sport en is niet betrokken bij commerciële aangelegenheden. De commerciële rechten van de Formule 1 liggen bij CVC en voor zover ik weet is CVC niet van plan te verkopen.”

“Of dat wel zo zal zijn over vijf of tien jaar is niet aan mij om te beantwoorden maar aan CVC. Mocht het ooit zover komen, dan zal de FIA wel zeggen of ze blij is met de overnamekandidaten of niet. Maar voor nu is het vreemd dat je zegt te willen kopen nog voor bekend is of het te koop is. Iemand die de commerciële rechten wil overnemen, kan beter eerst bij CVC aankloppen om te vragen hoe de vlag erbij hangt.”

Het feit dat Exor een zusterbedrijf is van de voornaamste aandeelhouder van de Fiat Groep, en dus van Ferrari, ziet Todt niet als een probleem. Hij wijst erop dat er ook Grand Prix-organisatoren als aandeelhouders bij teams betrokken zijn, zoals Bahrein bij McLaren en Abu Dhabi bij Mercedes.

Tot slot wimpelt Todt ook een vraag over de interesse van de teams in de commerciële rechten af, evenals de kritiek van Bernie Ecclestone daarop. “We zouden allemaal sterker staan als we samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken. Dat probeer ik al te bereiken sinds ik FIA-voorzitter ben.”