Als het aan FIA-president Jean Todt ligt, gaat de Formule 1 later dit jaar gewoon naar Sotsji. De Fransman ziet geen reden om de race te schrappen.

De inaugurele Grand Prix van Rusland staat voor het tweede weekend van oktober op de Formule 1-kalender en wat FIA-president Jean Todt betreft strijkt het Formule 1-circus komend najaar ook gewoon van 10 t/m 12 oktober neer in Sotsji voor de race.

Ondanks dat het World Superbike Championship haar race in het Russische Moskou heeft afgezegd en de DTM overweegt hetzelfde te doen vanwege de sancties tegen Rusland wegens haar betrokkenheid bij de onlusten in buurland Oekaïne en het Krim-gebied, ziet Todt geen aanleiding de race in Sotsji (op pakweg 450 kilometer van de oostpunt van de Krim) te schrappen.

“De race in Rusland gaat gewoon door”, verklaart de FIA-president. “Ik ben me bewust van wat de Superbike-organisatie heeft gedaan, maar op het moment zien wij geen reden om Grands Prix die wij op de kalender hebben staan te heroverwegen”, aldus Todt.