De kwalificatie in Brazilië werd constant bedreigd door regen. Uiteindelijk zette de regen nooit echt door, maar het was toch een spannende sessie. Formule 1 verzamelde de eerste reacties van de top 3.

Lewis Hamilton is uiteraard dolgelukkig met zijn poleposition. “Het was een moeilijke sessie, met het veranderende weer. Het ging op en neer, we wisten niet wat we konden verwachten.” De Brit kijkt ook naar naaste belager Ferrari. “Ferrari is snel dit weekend. We hebben veel gewerkt op de achtergrond met de engineers om de beste auto te hebben. Ik weet niet wat er morgen gaat gebeuren, Ferrari had gisteren wel veel blaren.” Hamilton, groot bewonderaar van Ayrton Senna, vindt het altijd speciaal om in Brazilië te rijden. “Het is bijzonder om hier te zijn, in het land van Senna. Ik was zo blij met de pole hier.”

Lewis Hamilton was dolgelukkig.

‘Het is oneerlijk om nu mensen naar binnen te roepen’
Tweede man Sebastian Vettel is tevreden met zijn kwalificatie. “Het was een leuke sessie. Ik had een klein momentje in bocht acht, dat kostte me wat tijd. Ik had een goede start, maar door dat foutje verbeterde ik mijn tijd later niet.” Vettel had een vreemd moment in de kwalificatie, op de weegschaal. Tijdens de sessie werd hij naar binnen geroepen voor een weging, waar hij niet blij mee was. Hij liet de motor, tegen de reglementen in, aanstaan en reed te gauw weg. Hij wil er zelf niet teveel woorden aan vuil maken. “Ze moeten geen mensen naar binnen roepen als het weer zo snel om kan slaan. Het is oneerlijk om iemand dan naar binnen te halen.”

‘De marges zijn altijd klein hier’
Derde man Valtteri Bottas was ook tevreden. Omdat Vettel zijn weegschaalmoment nog onderzocht moet worden, wat misschien leidt tot een gridstraf of zelfs een diskwalificatie, kan zijn derde positie nog een tweede worden. “De poleposition was niet ver weg, maar de marges zijn altijd klein. Ik heb mijn best gedaan. Ik verloor het in de laatste bocht.”