Max Verstappen, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen: dat is de top drie na de enerverende Grand Prix van Mexico. Lees hier de eerste reacties na de race.

“Geweldig!”, begint racewinnaar Max Verstappen. “De start was tricky. Ik heb niet zo goed geslapen vannacht, dus ik was echt vastbesloten om te winnen vandaag. En gelukkig deden we dat. We hadden de goede banden beschikbaar en de banden werkten heel goed.”

Verstappen betreurt echter ook de uitvalbeurt van teamgenoot Daniel Ricciardo. “Het was jammer om Daniel te verliezen. We hadden een een-twee kunnen pakken, of tenminste twee wagens op het podium.” Op de vraag van David Coulthard of Verstappen vanavond een feestje gaat bouwen, reageert hij negatief: “Ik ga naar huis.” Achter de draaitafel van Armin van Buuren bedankt Verstappen nog even de Mexicaanse fans: “Bedankt voor jullie steun, zijn jullie klaar voor een feestje?”

‘Het was geen gemakkelijke dag’
Bij tweede man Sebastian Vettel zat de feeststemming er niet in, hij zag vandaag de wereldtitel naar Lewis Hamilton gaan. “Het was geen gemakkelijke dag. Maar welverdiend voor Hamilton, ze hebben het hele jaar geweldig gepresteerd. Ik denk dat we daar vrede mee moeten hebben en ze moeten feliciteren. Natuurlijk wilden we langer vechten, maar dat was niet het geval.”

Op de vraag van Coulthard waar het fout ging dit jaar wil Vettel niet reageren. “Ik wil eerst Lewis feliciteren”, laat Vettel zich van zijn sportieve kant zien.

Kimi Räikkönen reed met een één-stopper naar de derde plek. “De banden bleven goed, dus dat was de beste keuze.” Na de overwinning in Austin was Räikkönen ook blij met zijn derde plek. “Natuurlijk wilde ik meer, maar ik klaag niet. We hebben nog twee races te gaan, dan gaan we proberen het nog beter te doen.” Tijdens de persconferentie was Räikkönen duidelijk zichzelf. Op een vraag van een journalist antwoordde hij: “Ik hoopte dat niemand mij iets zou vragen!”

De top drie na de race.