Toro Rosso-coureurs Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari balen er van dat ze in Abu Dhabi geen punten hebben gescoord, want beiden denken dat dat mogelijk was geweest.

In het geval van Buemi is de verklaring voor het mislopen van punten simpel: hij moest na negentien van de 55 ronden opgeven. “Ik had een hydraulisch probleem. Eerst begaf de stuurbekrachtiging het, en daarna gaf de versnellingsbak de geest”, legt de Zwitser uit.

“Ik kon dus niets anders doen dan naar de pits hobbelen en opgeven. Erg jammer, want vlak voordat het erop zat, was ik Paul di Resta voorbijgegaan en begon ik koers te zetten richting Adrian Sutil en Michael Schumacher. Als ik niet had moeten opgeven, had ik dus ergens tussen de zevende en negende plek kunnen eindigen.”

Teamgenoot Alguersuari haalde het einde van de race wel, maar was bij het vallen van de vlag slechts vijftiende. “Ik ben heel teleurgesteld met de uitkomst van dit weekend, want ik denk dat de tiende plaats haalbaar was geweest”, luidt zijn reactie.

“We hadden juist qua afstelling voor een aanvallende strategie gekozen, zodat we tijdens de race zouden kunnen inhalen en plaatsen goedmaken, maar na vier of vijf ronden waren mijn banden al vernaggeld en kon ik de auto nog maar amper onder controle houden.”

“Vervolgens verloor ik tijdens een pitstop ook nog eens veel fout doordat er iets fout ging”, treurt de Spanjaard verder na. “Ik zakte daardoor ver terug en kon dit niet meer goedmaken.”