Scuderia Toro Rosso verheugt zich om komend weekend aan de slag te gaan op het historische circuit van Monza, maar is tegelijkertijd realistisch over zijn kansen tijdens de Grand Prix van Italië.

Toro Rosso rijdt komend weekend op Monza zijn thuisrace, maar is niet alleen daarom enthousiast. Ook van de legendarische status van het Italiaanse circuit is het team zich bewust: “Monza is absoluut één van de meest unieke en historische races op de kalender”.

Coureurs Jean-Eric Vergne en Daniil Kvyat staan ook te popelen de baan op te gaan. Vergne koestert goede herinneringen aan Monza, waar hij in 2011 in de Renault World Series een overwinning boekte. “Het is onze thuisrace, en het is geweldig om te mogen race voor de tifosi, die er altijd een speciale Grand Prix van maken. De sfeer is geweldig.” 

Teamgenoot Kvyat heeft net als Vergne altijd genoten van het racen op Monza. De jonge Rus behaalde er enkele klinkende resultaten: “Vorig jaar deed ik het erg goed, toen ik in de GP3 race 1 won, en tweede werd in race 2”. Kvyat ziet ook de uitdagingen van de Italiaanse piste: “Zeker voor nieuwelingen is het een moeilijk circuit, vanwege de hoge snelheden.” 

Ondanks alle enthousiasme tempert het team de verwachtingen over de resultaten. De Renault-krachtbron die achterin de STR-9 ligt, is niet de krachtigste van het veld, en daardoor zijn de Toro Rosso’s op de lange rechte stukken van Monza flink in het nadeel ten opzichte van teams met de snellere Mercedes-motoren. Vergne: “Monza is een echt power track, waar je over de rechte stukken moet vliegen, en dat is dit jaar wellicht niet ons sterkste punt.”