*

Tost: ‘Gasly en Hartley favoriet voor 2018’

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

28 oktober 2017 10:44

Tost: ‘Gasly en Hartley favoriet voor 2018’

Pierre Gasly en Brendon Hartley zijn favoriet om volgend jaar de twee Toro Rosso’s te bemannen. Teambaas Franz Tost wil verder met zijn nieuwe rijders.

In Mexico laat Tost weten dat Daniil Kvyat definitief is ontslagen uit de Red Bull-stal. De Rus keerde vorige week in Austin terug omdat Gasly in Japan zat voor de – uiteindelijk afgelaste – Super Formula-finale. Hoewel Kvyat tiende werd, blijkt het nu zijn laatste optreden in de kleuren van Toro Rosso te zijn geweest.

“Daniil is niet bij bij Red Bull en dus ook niet bij Toro Rosso”, zegt Tost. “Hij is een vrije man en mag gaan en staan waar hij wil.” Tot zover geen verrassingen, maar dat de Oostenrijkse teambaas zijn plannen voor volgend jaar al bijna rond heeft, is wel nieuws. “We willen Gasly en Hartley testen voor de rest van het seizoen en er is een grote kans dat zij in 2018 voor ons zullen racen.” Tost geeft hoog op over Hartley. “Hij is een heel getalenteerde coureur en als we hem een goede auto kunnen geven is hij in staat races te winnen.”

Er is nog hoop voor Kvyat: ook zijn plaatsvervanger Brendon Hartley werd ok aan de kant gezet door Red Bull. Dat gebeurde in 2010, toen de Nieuw-Zeelander in de Formule Renault 3.5 reed. Zijn plek werd toen ingenomen door Jean-Eric Vergne. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Hartley zich nooit negatief uitgelaten over zijn ex-werkgever. “Hij was niet verbitterd, maar bedankt ions voor onze steun. Hij is heeft daarna zijn carrière op eigen kracht weer vlot getrokken. Brendon heeft alles geracet wat los en vast zit en is zo uiteindelijk in Porsches Le Mans-team terechtgekomen. En kijk: nu is hij alsnog Formule 1-coureur. Misschien komt hij in de toekomst nog wel bij Red Bull rijden, want hij is echt heel goed.”