Nu Renault interesse toont in de diensten van Carlos Sainz, is het voor Franz Tost tijd om duidelijk te maken dat Sainz zit waar hij thuishoort. Volgens de Toro Rosso-teambaas is Red Bull niet geïnteresseerd in een mogelijke deal met Renault.

Renault is zijn opties wat betreft de rijdersbezetting voor het komende seizoen op een rij aan het zetten. Naar verluidt staat Carlos Sainz ergens bovenaan dat rijtje. Er wordt dan ook hard gewerkt om de Spanjaard naar het team te lokken. Eerder toonde Renault al interesse in Stoffel Vandoorne, Sergio Perez en Valtteri Bottas, maar geen van allen is nog beschikbaar.

Bronnen binnen Red Bull hebben echter duidelijk gemaakt dat er geen interesse is in een deal met Renault om Sainz over te laten stappen. Franz Tost bevestigt die geruchten. “Carlos heeft een contract met Red Bull, en ik denk niet dat ze hem laten vertrekken. Vooral niet als je ziet hoeveel Red Bull heeft geïnvesteerd in zijn carrière”, aldus Tost aan Motorsport.

“Vandaag de dag is hij een professional van topniveau. Ik zie geen enkele reden om hem te laten gaan. Toro Rosso heeft Carlos nodig. Hij is snel, getalenteerd, en in 2017 zullen we een coureur van zijn kaliber nodig hebben.”

Daniil Kvyat
De teamgenoot van Carlos Sainz, Daniil Kvyat, is nog altijd in het ongewisse over zijn toekomst in de Formule 1. Kvyat heeft voor het komende seizoen geen contract op zak, en ondervindt felle concurrentie van de leider in het GP2-kampioenschap, Pierre Gasly.

Het tweede stoeltje bij Toro Rosso voor het komende seizoen zal aan een van de twee coureurs vergeven worden, insinueert Franz Tost. “Er vindt een significante verandering plaats: bredere banden, nieuwe aerodynamica. Voor een team als Toro Rosso is het belangrijk om op zijn minst één ervaren coureur te hebben. Twee ervaren coureurs zou ideaal zijn.”

“Het is belangrijk om een ervaren coureur als Sainz te hebben, en we zullen zien of Kvyat of Gasly naast hem plaats zullen nemen. Ik zie geen andere oplossing.”