Als Toro Rosso een goede auto produceert, kan Max Verstappen als hij straks op 15 maart zijn Grand Prix-debuut maakt gelijk punten scoren. Dat voorspelt Toro Rosso-teambaas Franz Tost.

Verstappen, die met zijn leeftijd van zeventien jaar de jongste Formule 1-coureur ooit zal worden, werd eerder door Tost al goede kansen toegedicht om al vroeg in het jaar te scoren, maar Tost durft nu in gesprek met Autosport zelfs wel te stellen dat de Nederlander kan scoren bij zijn debuut.

“Ik ben er oprecht van overtuigd dat Max, zolang we hem van een goede auto voorzien, direct bij zijn debuut punten kan scoren, want hij zit in eenzelfde situatie als Daniil Kvyat”, verwijst Tost naar Verstappens voorganger, die inmiddels bij Red Bull zit, maar in 2014 scoorde bij zijn debuut met Toro Rosso.

“Ik voorzie ook geen problemen voor Max tijdens zijn debuutweekend”, vervolgt Tost. “Als hij straks aan de start staat in Melbourne, zal hij goed voorbereid zijn”, denkt de Oostenrijker, die net als eerder geen boodschap heeft aan de vraagtekens die anderen zetten bij Verstappens leeftijd. “Vorig jaar kregen we soortgelijke vragen over Kvyat, maar we leven in andere tijden. Het gaat niet om je leeftijd, maar om hoe goed je bent.”

“Ik ken genoeg jongens van 24 die te traag zijn voor de Formule 1, maar er lopen ook jonge jongens rond die snel genoeg zijn om goed te presteren mits je ze een goede auto geeft. Ik twijfel er niet aan dat Max in die laatste categorie hoort.”