Voor volgend jaar komt er een trofee voor de coureur die de meeste pole-positions in een jaar op zijn naam zet. Aan de trofee zijn geen punten verbonden, iets wat de FIA in eerste instantie wel voor ogen had.

De bedoeling was namelijk dat een coureur één WK-punt zou krijgen per pole-position, maar niet alle teams stemden in met dit voorstel. Daarom is de trofee nu aan het puntensysteem ontkoppeld, en daarmee vergelijkbaar met de trofee die elk jaar wordt uitgedeeld voor de coureur met de meeste snelste rondes van het seizoen. Afgelopen seizoen was dat Sebastian Vettel, die in 2013 ook de ‘pole-trofee’ had mogen ophalen als deze al had bestaan.

Mochten er twee coureurs een gelijk aantal eerste startplekken hebben veroverd aan het einde van het jaar, dan geeft de hoeveelheid tweede startplekken de doorslag. Als dat aantal ook gelijk is wordt er gekeken naar derde plekken, vierde plekken enzovoort. Mocht er dan alsnog geen winnaar uitkomen, dan kiest de FIA zelf een coureur die in haar ogen de prijs verdient.