“We zijn voor aanvang van het seizoen iets te optimistisch geweest”, moet Team Lotus-coureur Jarno Trulli erkennen, nu hij geconstateerd heeft dat zijn team niet bij het middenveld heeft kunnen aanhaken.

In gesprek met het Italiaanse 422race.com komt Trulli tot de conclusie dat Lotus haar doel voor dit jaar niet heeft bereikt: “Het is ons niet gelukt om in het middenveld mee te doen”, ziet hij in.

“We moeten deze realiteit nu dus onderkennen en hard blijven werken, zodat we deze geplande stap naar voren volgend jaar wel kunnen maken.”

“Hopelijk boeken we in 2012 dan de vooruitgang die we eigenlijk voor dit seizoen beoogd hadden”, vervolgt de 37-jarige Trulli. “Het zou ook mooi zijn als we dan punten kunnen gaan pakken, want ook dat is ons in deze eerste twee jaargangen niet gelukt.”

“We mogen desodanks niet vergeten dat dit nog altijd een team in opbouw is”, benadrukt de Italiaan. Hij relativeert de prestaties van de formatie uit Norfolk. “We moeten dit project ook gewoon de tijd geven die nodig is.”