Jarno Trulli maakt zich niet druk om zijn toekomst in de Formule 1. Dankzij de nieuwe stuurbekrachtiging van Lotus heeft hij het gevoel alles weer onder controle te hebben.

 

Trulli had in de eerste seizoenshelft veel moeite het uiterste uit de Lotus te halen. De Italiaan was met name gefrustreerd over de stuurbekrachtiging van de auto. Een nieuwe versie van het systeem heeft het humeur van Trulli aanzienlijk verbeterd.

“Het ziet er een stuk rooskleuriger uit nu”, stelt Trulli. “In Silverstone was ik het spoor totaal bijster. Ik kon niet inschatten waar de limiet lag. Ik begon te twijfelen aan mijn eigen capaciteiten. Maar de nieuwe stuurbekrachtiging stelt me weer in staat de auto goed aan te voelen. Nu kan ik mijn zelfvertrouwen weer opbouwen.”

Over zijn toekomst heeft Trulli geen twijfels. “Daar maak ik me niet druk om, zolang ik maar snel en gemotiveerd ben”, zegt de Italiaan, die verwacht binnen een paar weken te kunnen bekendmaken wat hij volgend jaar gaat doen. “Maar ik richt me voorlopig volledig op mijn huidige werk en het verbeteren van mijn prestaties. Ik wil weer genieten van het rijden.”