Sebastian Vettel was vrijdag in de eerste vrije training naar eigen zeggen vooral bezig ‘het gras te maaien in de eerste bocht’, maar reed daarna de snelste tijd in VT2. Het ziet er goed uit voor Ferrari in Mexico, al vlakt de Scuderia haar rivalen nog niet uit.

“In de eerste training was ik de tuinman van de eerste bocht, want ik ging telkens door het gras. Ik vind grasmaaien echter wel leuk”, kan Vettel er na afloop van de vrijdag – die hij dus als snelste afsloot – wel om lachen. “In de tweede training hoefde het gras niet meer gemaaid te worden. Daarin vond ik het ritme ook en vanaf dat moment liep alles lekker”, vertelt de coureur die 0.115 seconde sneller was dan nummer twee Max Verstappen.

Lees ook: Verstappen eindigt op P2, maar constateert: ‘Ferrari is te snel, ligt mijlenver voor’

Diezelfde Verstappen ziet er volgens Vettel ‘sterk uit’ in Mexico. “Al zit de top drie sowieso dicht bij”, doelt hij op de teams van Ferrari, Red Bull en Mercedes. “We moeten dus maar afwachten wat de kwalificatie brengt”, weet Vettel, voor wie het ook een beetje een verrassing wordt hoe zijn Ferrari het daarin doet op de snelste, zachtste banden. “Want ik heb vrijdag maar twee rondjes op softs gereden.”

Ferrari’s Sebastian Vettel had het ritme goed te pakken in VT2.

Volgens Vettel lijkt Ferrari er echter goed voor te staan in Mexico. “Al is het totaalplaatje me nog niet duidelijk.” Teamgenoot Charles Leclerc (derde op ruim vier tienden) omschrijft de vrijdag echter ook als positief. “Ons kwalificatie-tempo was goed (in de simulaties, red.) en de auto lijkt hier vrij competitief. De eerste training verliep ook goed voor me. De tweede was meer tricky: ik moet nog wat vinden qua setup en mijn manier van rijden.”

Lees ook: VT2: Vettel bovenaan na sessie waarin vooral gesimuleerd werd

Leclerc stipt daarbij aan dat een goede kwalificatie – zaterdagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd – cruciaal wordt. “Want het is hier echt een nadeel als je iemand moet volgen: dan krijg je al snel koelingsproblemen.” Net als Vettel is Leclerc van mening dat Ferrari’s rivalen er ook goed bij zitten. “We zullen dus zaterdag pas zien waar we echt staan, maar hebben vertrouwen in ons eigen potentieel.”

Lees ook: Ferrari geeft afstellingscollege: ‘Mexico is het grootste compromis van het jaar’

Charles Leclerc zal nog wat verbeterpunten in zijn aantekeningenboekje hebben staan.