Ziggo Sport- en Grand Prix Radio-commentator Olav Mol maakt in de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine weer zijn inmiddels traditionele tussenrapport op. Charles Leclerc haalt de top 5 van Mol, maar toch: “Leclerc heeft dat ‘haasten’ nog dat Max Verstappen niet meer heeft.”

Laat over één ding geen misverstand bestaan: Mol is onder de indruk van de snelheid die Leclerc aan de dag legt. Maar er zijn volgens hem wat factoren die de Ferrari-coureur anderzijds afremmen. “Ik denk dat Leclerc in mentaal opzicht drie jaar achterloopt op Verstappen”, stelt hij.

“Leclerc zit erg op de top van zijn kunnen, in alle opzichten. Hij kan geweldig racen, maar straalt geen rust uit. Er zijn nog rijdersfouten, Verstappen maakt die niet meer”, maakt Mol die vergelijking. Volgens Mol heeft Verstappen nog iets geleerd en ervaren dat bij Leclerc nog moet komen. “De wetenschap dat je in de snelste auto zit en dan ook niks anders hoeft te doen om de snelste man te zijn.”

‘Haasten’

Het is, denkt Mol, een gevolg van het feit dat Verstappen de laatste jaren veel heeft afgevinkt: eerste zege, eerste pole, eerste titelduel, eerste titel. Leclerc zit nog middenin dat proces, denkt de Ziggo Sport- en Grand Prix Radio-commentator. “Leclerc heeft dat ‘haasten’ nog dat Verstappen niet meer heeft.”

“Of Leclerc het nog spannend kan maken?”, stelt Mol de vraag voor de rest van 2022, om hem zelf te beantwoorden: “Natuurlijk. Als Verstappen twee keer uitvalt en Leclerc wint, is Verstappen vijftig punten van zijn voorsprong kwijt.” Dan kan het zelfs met een voorsprong van tachtig punten snel gaan.

Het volledige tussenrapport van Olav Mol, waarin hij alle twintig coureurs onder de loep neemt, lees je in FORMULE 1 Magazine nr. 12. Mol heeft uiteraard een aantal verrassende namen in zijn top en flop 5 staan! FORMULE 1 Magazine nr. 12 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending in Nederland.