Bandenleverancier Pirelli verwacht deze week een betere indruk te krijgen van de bandenslijtage dit seizoen. Teams zullen meer pushen om snellere rondetijden te klokken, waardoor de banden sneller zullen slijten, zo verwacht Pirelli. 

De Italiaanse bandenleverancier werd opgedragen om voor dit seizoen banden te ontwikkelen waarmee de coureurs in de races harder kunnen pushen. In deze tweede testweek verwacht Pirelli dat de banden het zwaarder te verduren zullen krijgen dan in de eerste sessie. Hierdoor kan een beter beeld ontstaan van de slijtage van het rubber voor dit seizoen.

Autosportbaas Paul Hembery van Pirelli benadrukt wel dat het om een indicatie gaat van het slijtageniveau. “We denken niet dat wat we tot nu toe gezien hebben, we ook in Australië zullen zien. De meeste teams zijn het daar mee eens. Er is nu wel slijtage, maar eigenlijk kunnen we pas bij de Grand Prix van Spanje oordelen hoe groot het verschil tussen de tests en echte races is.”

Verandering
Met de nieuwe aerodynamica-regels van 2017 kunnen de Formule 1 bolides aanzienlijk snellere ronden rijden, weet ook Pirelli. De bandenleverancier kan echter nog niet precies zeggen in hoeverre dat invloed heeft op de bandenslijtage. Pirelli verwacht dat de slijtage nog wel zal veranderen voor de start van het nieuwe seizoen. “Als ze echt twee seconden sneller worden per ronde, verandert de slijtage ook. Maar laten we eerst deze week maar afwachten”, denkt Mario Isola, sportdirecteur van Pirelli.