Het team van Haas denkt te weten waardoor Romain Grosjean uitviel tijdens de Grand Prix van Australië, na een incident dat grote gelijkenis vertoont met vorig jaar.

De pitstop van Grosjean verliep niet bepaald vlekkeloos. Het duurde lang voordat het linkervoorwiel erop zat, waardoor de Fransman veel tijd en zijn zevende plek verloor en terugkwam in het middenveld. Veertien ronden later moest hij alsnog opgeven, door een probleem met het bewuste linker voorwiel.

Deja vu
Het voorval deed sterk terugdenken aan de mislukte pitstops van Haas in 2018, eveneens in Australië. Toen vielen zowel Grosjean als teamgenoot Kevin Magnussen uit na een bandenwissel. Een verschil met nu is dat zij toen binnen een ronde hun bolide konden parkeren, nu gingen daar dus veertien ronden aan vooraf.

“Tijdens de pitstop kon je al zien dat er een probleem was, we verloren zeven seconden, dus punten waren sowieso al buiten bereik”, licht teambaas Guenther Steiner toe tegenover Autosport. “Het wiel was erop gemonteerd, maar doordat het eraf ging en weer terug werd geplaatst raakte het beschadigd. Uiteindelijk brak het af door de druk tijdens het rijden.”

© Motorsport Images.