*

Ultiem respect van rivalen: Hamilton en Vettel wisselen helmen uit

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

26 november 2018 15:49

Ultiem respect van rivalen: Hamilton en Vettel wisselen helmen uit

Er is altijd wederzijds respect geweest, het werd vorig jaar al gekscherend een bromance genoemd. Je zal Lewis Hamilton en Sebastian Vettel nooit met elkaar op de vuist zien gaan, al had het in Baku vorig jaar weinig gescheeld. De twee toonden gisteren na de Grand Prix van Abu Dhabi de onderlinge bewondering  wederzijdse respect  met een onvervalste helmwissel. 

Waar voetballers hun shirtjes ruilen, is bij Formule 1 coureurs het ruilen van helmen dé manier om respect te tonen. Nog niet eerder hadden de twee rivalen hun helmen gewisseld met elkaar, maar daar is nu verandering in gekomen. “Ik ken Sebastian al sinds onze F3-tijd, het is altijd een eer voor me geweest om met hem de strijd aan te gaan”, zei Hamilton gisteravond nog.

Bij het ruilen van de helmen waren er woorden van respect onderling en feliciteerde Vettel Hamilton nogmaals met diens vijfde titel. Met een knipoog voegde hij toe dat hij een “einde aan die reeks gaat maken”. Klein puntje: de helm van Vettel is wat maten kleiner dan die van Hamilton. Toch heeft Hamilton de helm over zijn hoofd gekregen, getuige onderstaande Instagram-post. Klik op de post om een filmpje van de ruil te zien.

 

Lees meer over

Hamilton Vettel