Fernando Alonso is zondagmorgen na een crash tijdens de laatste dag van de vierdaagse testsessie in Barcelona naar het ziekenhuis vervoerd. Naar verluidt maakt de Spanjaard het goed.

Alonso schoot een paar minuten voor het einde van de ochtendsessie op het Circuit de Catalunya met zijn McLaren bij het uitkomen van bocht drie van de baan. Hij raakte de muur aan de binnenkant van het parcours zijwaarts en gleed nog een stuk door richting bocht vier.

Direct na het ongeval was Alonso (zoals zijn manager en het circuit op Twitter laten weten) bij bewustzijn en praatte hij met de hulpverleners. Toch werd besloten de tweevoudig wereldkampioen naar het medisch centrum op het circuit te vervoeren. Vandaaruit werd Alonso vervolgens per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waarschijnlijk om voor alle zekerheid wat routinecontroles uit te voeren.

Het ongeluk gebeurde op een moment waarop McLaren, na dagen van technische mankementen aan de nieuwe Honda-motor, eindelijk weer eens wat stabiele rondjes leek te kunnen rijden. Alonso staat op de voorlopige vijfde positie in de dagrangschikking, 2,3 seconden achter snelste man Carlos Sainz.

UPDATE: McLaren heeft inmiddels bevestigd dat Alonso niets aan het ongeval over heeft gehouden. De coureur heeft een CT-scan ondergaan in het ziekenhuis, en daarbij zijn geen letsels aan het licht gekomen. Voor McLaren zit de test in Barcelona er wel op; het team heeft besloten Alonso’s teamgenoot Button niet meer de baan op te sturen, en naar huis te gaan.