Marussia heeft enkele updates meegebracht en volgens coureurs Jules Bianchi en Max Chilton maken deze nieuwe onderdelen gelijk al veel verschil.

Bianchi reed in beide trainingen de negentiende tijd en was daarmee twee keer de snelste coureur van de achterhoedeteams. “Dit was een prima dag voor ons en het is bovendien fijn om te zien dat we vooruitgang hebben geboekt”, vertelt de Fransman.

“Ik voelde gelijk al aan dat de veranderingen die we aan de auto een verbetering zijn. Daarnaast hebben we ook onze manier van werken aangepast, waardoor we het potentieel van de auto beter kunnen benutten. Het werk dat we de afgelopen weken tijdens de onderbreking hebben gedaan, betaalt zich dus echt uit, en dat is uiteraard erg prettig.”

Chilton onderschrijft dat de updates die Marussia heeft geïntroduceerd de MR02 een betere bolide hebben gemaakt: “De balans van de auto voelde goed aan en het positieve effect van de upgrades was duidelijk merkbaar”, zegt hij.

Voor Chilton verliep desondanks niet alles naar wens, want zijn geüpgrade MR02 hield er in VT2 tot twee keer toe mee op. “Na vier rondjes hield de motor ermee op en viel ik stil. Mijn monteurs wisten de auto daarna weer snel aan de praat te krijgen, maar toen ik weer de baan op ging, bleek het probleem toch nog niet helemaal verholpen te zijn”, aldus de coureur die een paar minuten voor het einde weer stilviel.