Na zeven rondjes zat de eerste training er door een spin op voor Marussia’s Max Chilton. Doordat VT2 grotendeels in het water viel, reed hij ook daarin niet veel en was het een slechte dag voor de Brit. Met teamgenoot Jules Bianchi ging het wel prima.

“Ik baal van de verloren tijd”, vertelt Chilton, die VT1 stijf onderaan eindigde. “Mijn weekend in Monaco is op deze manier niet bepaald goed begonnen”, moppert Chilton, die in de middagtraining door de eerder gevallen regen amper aan de gehoopte schadebeperking kon doen: “Toen het eenmaal droog genoeg was, was het druk op de baan, wat het moeilijk maakte ons programma af te werken.”

Wat Chilton nog wel als positief punt noemt, is dat zijn Marussia-bolide competitiever lijkt te zijn geworden door het testwerk dat het team na de race in Spanje deed. “Dat is erg fijn, ook al begint mijn weekend nu in essentie pas met de derde vrije training van zaterdag.”

Bianchi
In de andere Marussia ging Jules Bianchi – die in de eerste vijf races juist zo vaak pech had – wel voortvarend van start in zijn soort van thuisweekend. “Ik ben er vooral erg blij mee dat de auto beter presteert naar aanleiding van de test die we in Barcelona hebben gedaan”, vertelt de Fransman, die in VT1 bewees dat de Marussia MR03 het prima doet door de snelste Caterham zeven tienden voor te blijven.

In de middagtraining moest Bianchi één van de Caterhams voor zich dulden, maar de Marussia-coureur denkt desondanks dat zijn team er beter voor staat. “De basis van de auto is namelijk goed en het is duidelijk dat we nog beter kunnen, dus ik ben er zeker van dat we zaterdag sterker voor de dag zullen komen”, besluit de coureur die vandaag negentiende en achttiende was.