Lotus-reservecoureur Davide Valsecchi schat zijn kansen op een racezitje bij Lotus in 2014 niet hoog in. Maar hij geeft de hoop nog niet helemaal op.

“De Formule 1 is een zware wereld”, stelt Valsecchi tegenover Autosport. “Het is lastig daar binnen te komen. Het startveld bestaat uit geweldige coureurs. Kimi Räikkönen is een van de beste rijders ter wereld, misschien wel de allerbeste op dit moment. En Romain Grosjean heeft net een fantastische race gereden in Duitsland.”

“Het valt voor mij dus niet mee om een plekje te veroveren”, vervolgt Valsecchi. “Maar ik zal het maximale blijven geven. Ik heb een beetje geluk nodig en moet daarnaast mijn best blijven doen en het afdwingen. Maar het is lastig mezelf te bewijzen in deze rol.”

Valsecchi won vorig jaar het GP2-kampioenschap, maar kon geen racestoeltje bemachtigen en moest genoegen nemen met een testrol bij Lotus. “Voor mijn gevoel verdiende ik eind vorig jaar een racezitje”, zegt de Italiaan. “Ik was kampioen in de GP2, ging goed met de banden om en ik toonde leiderschap.”