Giedo van der Garde heeft ook zijn tweede Grand Prix uitgereden. In Maleisië moest hij zijn meerdere erkennen in Charles Pic en Jules Bianchi, maar versloeg hij wel Max Chilton.

“Ik startte heel goed en de auto voelde prima aan op de intermediates”, vertelt de Caterham-coureur na afloop. “Net toen ik die wilde inruilen voor slicks kreeg ik een leeglopende band. Het kostte me dus weinig tijd. Vervolgens reed ik zeventiende en was de wagen goed in balans. Vanaf toen reed ik een goede race.”

“De voorspelde regen kwam niet terug dus we konden niet opnieuw laten zien hoe goed we op de intermediates waren. Erg jammer: op die banden ga ik als de brandweer. De slicks voelden in de tweede en derde stint in ieder geval stukken beter aan dan gisteren. Ik kampte niet met overstuur, zoals dat wel het geval in de derde vrije training en de kwalificatie was.”

Van der Garde weet wat hij in China moet doen. “De auto moet minder oversturen bij het ingaan van bochten. Dat gaan we in Sjanghai doen. Ook gaan we werken aan onze kwalificatieafstelling. Daarvoor moeten we het maximale uit de vrije trainingen halen zodat we zondag het maximale eruit halen.”

“Ik wil ook nog even zeggen dat de monteurs prima pitstops uitvoerden. Chilton bleef bij mij in de buurt en dankzij het goede werk vanaf de pitmuur en garage bleef ik voor hem. Ik heb het team via de radio bedankt en na afloop vertelde Tony Fernandes (eigenaar, red.) tegen de jongens dat hij trots was. Daar heeft hij gelijk in.”

Van der Garde eindigde uiteindelijk de race als vijftiende, één plaatsje achter Pic. “Ik startte heel goed en reed de openingsfase met Giedo mee”, aldus de Fransman. “Toen ik overstapte op slicks zag ik dat Jean-Éric Vergne werd weggestuurd door zijn team terwijl ik net kwam aanrijden. Ik kon hem niet ontwijken en kon zijn fout niet herstellen.”

“Binnen de kortste keren was mijn voorvleugel vervangen, maar het kostte wel 25 seconden. Erg jammer dat dat gebeurde want het kostte ons misschien een plaats. Het was wel goed om te zien dat het team er heel adequaat op reageerde. De auto voelde vervolgens de hele race goed aan, dus er had absoluut meer in gezeten.”