Giedo van der Garde denkt dat het achterhoede gevecht tussen Caterham en Marussia in het voordeel van Caterham kan worden beslecht. De Nederlander denkt dat zijn team na de upgrade in Barcelona een stuk beter voor de dag komt, dan nu het geval is.

“Op Sepang had ik het heel moeilijk”, blikt Van der Garde terug. “We hebben geprobeerd voor Max Chilton te blijven en dat is gelukt. De auto was wel moeilijk te besturen, maar dat kwam ook vooral omdat de bandenslijtage veel sneller ging dan verwacht.”

“De twee races in China en Bahrein zullen niet makkelijk worden”, vervolgt de Nederlander. “Marussia heeft nu een klein voordeel. Ik hoop dat we in staat zijn om tegen ze te vechten. Ik vind het ook belangrijk dat ik bij Caterham mezelf kan ontwikkelen als coureur. Het team laat me stap voor stap alles leren. Daar word ik alleen maar beter van.”

Na twee races heeft Van der Garde duidelijk het verschil gemerkt tussen de GP2, waar hij vier jaar actief in was, en de Formule 1. “Het grote verschil voor mij is dat ik bij de GP2  vaak vooraan het startveld wachtte en in mijn spiegel keek tot alle auto’s klaarstonden. Ik had alle tijd om me voor te bereiden op de start. Hier kom ik aanrijden, zet mijn auto in neutraal en dan zie ik dat de lichten al aangaan. Dat is toch wel even omschakelen.”