De rechtszaak van Giedo van der Garde tegen de Zwitserse Formule 1-renstal Sauber is vrijdagmiddag geschorst en wordt zaterdagochtend om 9.30 uur hervat. De rechter heeft beide partijen gevraagd serieus met elkaar in gesprek te gaan om deze kwestie op te lossen.

Giedo van der Garde wil racen en het liefst dit weekend al voor Sauber in actie komen. En hoewel de rechter Sauber heeft opgedragen alles in werking te stellen dat te doen, heeft de Nederlander nog geen meter in de Sauber gereden.

Van der Garde zagen we vanochtend weliswaar lopen in de raceoverall van Marcus Ericsson, maar verder dan het schuimen van een stoeltje kwam het niet.

De zaak die nu nog loopt gaat om de uitvoering van het vonnis. Oftewel het maken van een racestoeltje en het aanvragen van de superlicentie. Van der Garde kan als Sauber in gebreke blijft beslag laten leggen op de racewagens van Sauber. Ook Monisha Kaltenborn hangt een straf boven het hoofd. Dat de sherrifs nog niet ingegrepen hebben, komt omdat de Nederlander en het team eindelijk met elkaar in gesprek zijn.