Na een uitstekend optreden in Spa staat Giedo van der Garde te popelen om weer in de auto te stappen in Monza. Toch zal hij iets langer moeten wachten, omdat Heikki Kovalainen tijdens de eerste vrije training zijn Caterham bestuurt.

“Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan de laatste paar races”, vertelt Van der Garde. “We hebben veel lof gekregen voor ons optreden in Spa. Het is goed om te zien dat de mensen begrijpen waar we dit jaar mee bezig zijn en wat onze doelen zijn. De resultaten in Hongarije en België tonen aan dat we de goede richting zijn ingeslagen.”

Van der Garde denkt daar een vervolg aan te kunnen geven in Monza, waar hij races won in de Formule Renault 3.5 en GP2. “Het is een circuit dat ons goed zou moeten liggen”, meent de Nederlander. “Het is er vaak warm en het is de snelste race van het jaar. We rijden dus met heel weinig downforce en dat zou gunstig voor ons moeten zijn.”

Pic
Teamgenoot Charles Pic hoopt het Europese deel van het seizoen op een positieve noot af te sluiten. Waar Van der Garde schitterde in de kwalificatie door op slicks de derde plaats te pakken op de opdrogende baan in Q1, miste Pic zijn kans omdat hij naar de weegbrug werd geroepen en daardoor niet meer van banden kon wisselen.

“Hopelijk krijg ik in Monza de kans om dat recht te zetten”, zegt Pic. “Voordat we naar Monza gaan, breng ik tijd door in de simulator om alvast wat afstellingen uit te proberen. We streven naar maximale topsnelheid en goede balans over de kerbs. Daarnaast werken we aan remstabiliteit. Het is belangrijk om een auto te hebben die constant reageert in de remzone. Daar kun je tijd winnen, of verliezen.”