Giedo van der Garde lijkt goede kaarten te hebben voor een Formule 1-stoeltje volgend seizoen. Volgens geldschieter en schoonvader Marcel Boekhoorn is het honderd procent zeker dat de Nederlander ook volgend jaar een Formule 1-auto bestuurt. Dit zegt de zakenman in een interview met Quote.

Naast dat Van der Garde nog altijd een reële kans maakt op een verlening van zijn contract bij Caterham, zou ook Force India een mogelijkheid zijn. Michiel Mol, die we nog kennen als teambaas van het Nederlanse Spyker-team, dat in 2007 één seizoen mocht genieten van Formule 1-deelname, speelt daar een rol in.

Mol is namelijk aandeelhouder van het Force India-team, dat voortkwam uit de overblijfselen van  Spyker. Hij vertelde onlangs in het eerder genoemde interview met Quote: “De kans kan zich nu inderdaad voordoen dat Giedo bij ons komt rijden. Ik zou dat heel mooi vinden, maar hoewel ik inderdaad een belang heb bij Force India, heb ik het niet voor het zeggen. Het vervelende is dat het management over deze zaken gaat. Ik kan alleen maar mijn enthousiasme over Giedo overbrengen, en dat doe ik veelvuldig! Dus het kan: er is nog een stoeltje over…” 

Mocht van der Garde de tweede coureur van Force India worden, dan wordt hij de teamgenoot van de deze week bevestigde Nico Hülkenberg. Als de Nederlander bij Caterham blijft, is het nog niet zeker wie hem gaat vergezellen. De Maleisische renstal maakte namelijk nog niets bekend over mogelijke kanshebbers. Afgelopen week werd wel Esteban Gutiérrez bij de fabriek van het team gesignaleerd. Ook Charles Pic zou nog in de running zijn voor een plekje. Maar Caterham geeft aan behoefte te hebben aan meer ervaring in het team, waardoor een terugkeer van Heikki Kovalainen voor de hand ligt.