Renger van der Zande heeft een turbulent DTM-weekend achter de rug. De Mercedes-coureur liep in het gedrang na een safety car-situatie schade op aan de voorkant van de auto. Toen de volledige motorkap eraf waaide, was zijn race gedaan.

Van der Zande kende een goede kwalificatie waarin hij de elfde tijd klokte. De Nederlander kon echter niet profiteren van die goede startplaats. “Ik kwam niet echt lekker weg bij de start, maar omdat onze racesnelheid zo goed is, kon ik gelijk in de aanval,” zegt hij terugkijkend.

“Ik kon een aantal auto’s uitremmen en onze rondetijden waren echt heel goed. Net toen ik mijn tweede stop wilde maken, kwam de safetycar naar buiten. Hierdoor verloor ik een paar plaatsen. Na de herstart kreeg ik een brake-test van een Audi, waardoor ik uiteindelijk mijn motorkap verloor en de strijd moest staken.”

Van der Zande had gehoopt al gelijk bij zijn debuut punten te pakken. “We hadden er de snelheid voor, maar niet het geluk. Het was een zeer leerzaam weekend en nu kijk ik uit naar de race op Zandvoort. Dat wordt echt een fantastisch evenement. Voor eigen publiek gaan alle registers open!”

In het weekend van 14 en 15 mei is Zandvoort het decor van de volgende DTM-race.