*

Vandoorne breekt met Buttons managementfirma

Daan de Geus

Daan de Geus

12 juli 2015 19:56

Vandoorne breekt met Buttons managementfirma
Racepictures

Stoffel Vandoorne heeft gebroken met The Sports Partnership, het managementbureau van Jenson Button, de McLaren-coureur die tevens Vandoorne’s rivaal is in de stijd om een zitje bij dat team.

Volgens McLaren is het zeker dat Button in 2016 weer voor de formatie uit Woking rijdt, maar volgens berichten in vooral de Britse pers – gebaseerd op bronnen van binnen het team zelf – is dit ondanks wat publiekelijk wordt beweerd allerminst het geval. Button zou namelijk wel eens vervangen kunnen worden door één van McLarens protegés: testrijder Kevin Magnussen of de momenteel in de GP2 uitkomende Stoffel Vandoorne.

Vandoorne, momenteel fier aan kop in de GP2, benadrukt in gesprek met Formule 1 desgevraagd dat het zijn ‘eigen beslissing’ was om de relatie stop te zetten met The Sports Partnership, het managementbureau dat mede-eigendom is van Button: “Ik voel me gewoon beter bij de situatie zoals deze nu is”, geeft hij aan.

“Ik heb er verder niet te veel over te zeggen”, vervolgt de Vlaming. “Dit gebeurt nu eenmaal in de sport. Het is heel normaal. Er zijn ook andere rijders die af en toe van management wisselen of een tijdje zonder zitten. Het was mijn eigen beslissing.”

Vandoorne heeft nog geen nieuwe firma in de arm genomen, zo vertelt hij. “Voorlopig ga ik ook niet op zoek”, zegt de Belgische coureur, die het nog ‘te vroeg’ noemt om concreet over zijn Formule 1-kansen te spreken, al maakt hij duidelijk dat hij zeker naar de Formule 1 wil: “De Formule 1 is al mijn droom sinds ik klein ben.”

“Het is nu echter te vroeg al iets te weten”, beklemtoont hij. “We zullen het over een paar weken of maanden misschien wel zien. Het beste wat ik nu kan doen, is verder gaan in de GP2 zoals ik het seizoen gestart ben, dat is het belangrijkste.”