McLaren-coureur Stoffel Vandoorne heeft de indruk dat hij steeds sterker wordt als coureur en tegenwoordig net als zijn teamgenoot Fernando Alonso in staat is om er ook onder lastige omstandigheden het maximale resultaat uit te halen.

Vandoorne voor Alonso, al is de Spanjaard dit jaar in elke kwalificatie en race voor de Belg geëindigd.

Dat laatste is een kwaliteit waar Alonso om bekend staat, zoals ook Vandoorne erkent: “Het is één van zijn sterke punten. Hij weet ongeacht de omstandigheden altijd op 99 procent te presteren, en dat is iets waar ik veel van heb kunnen leren”, vertelt Vandoorne Autosport.

“Ik heb zeker het gevoel dat ik nu een sterkere coureur ben en tegenwoordig ook vaker in staat ben dit te doen als de omstandigheden lastig zijn”, doelt hij op Alonso’s gave om een honderd procent resultaat zodoende zo dicht mogelijk te benaderen.

Vandoorne ziet tweevoudig wereldkampioen Alonso verder als ‘een geweldige graadmeter’. “Als we met elkaar om honderdsten van een seconde vechten, dan weet ik zeker dat we allebei alles uit de auto halen.”

“Om ooit wereldkampioen te worden, zal ik bovendien sowieso een kampioen moeten verslaan, dus het is goed er nu al een naast me te hebben”, stelt de Vlaming, die na drie races in dit seizoen op zes punten staat, tegenover 22 voor Alonso.

Alonso en Vandoorne zitten in hun tweede seizoen als teamgenoten.