Stoffel Vandoorne ziet het als zeer positief dat hij volgend jaar bij McLaren in tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso een teamgenoot heeft die ‘zeer moeilijk te verslaan is’.

“Ik zie het zeker als iets positiefs dat ik volgend jaar naast Fernando rij”, vertelt Vandoorne aan Crash.net. “Iedereen kent zijn kwaliteiten immers.”

“Fernando is een tweevoudig wereldkampioen en wordt gezien als één van de moeilijkste coureurs om te verslaan. Ik denk daarom dat het goed is dat ik hem volgend jaar als teamgenoot heb.”

“We gaan elkaar natuurlijk proberen te verslaan”, beklemtoont hij. “Dat is normaal, want we zijn coureurs, maar we moeten er ook voor zorgen dat we McLaren als team volgend jaar vooruit stuwen.”

“McLaren boekt nu namelijk al aanzienlijke progressie en hopelijk kunnen we volgend jaar nog een grote stap zetten”, zegt de Vlaming Vandoorne.

De Belg erkent daarbij dat het ‘al een beetje begint te jeuken’ en hij aan de slag wil. “Maar het is ook goed voor me dat McLaren de beslissing vroeg heeft genomen en ik de tijd heb alles goed voor te bereiden.”

www.sutton-images.com Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren and Fernando Alonso (ESP) McLaren at Formula One World Championship, Rd7, Canadian Grand Prix, Practice, Montreal, Canada, Friday 10 June 2016.

Vandoorne en Alonso werken nu ook al samen tijdens de raceweekends waarin Vandoorne als test- en reserverijder meeloopt bij McLaren.