*

Vandoorne: ‘Maakte een fout, maar balans is positief’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vandoorne: ‘Maakte een fout, maar balans is positief’
Racepictures

Stoffel Vandoorne draait er niet omheen dat hij zondag in Monaco in de fout ging, maar daarvoor kon hij eindelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft en dat stemt positief.

Het zijn woorden van gelijke strekking als die van zaterdag, die Vandoorne zondag na de race laat optekenen. Een dag eerder had hij zich niet alleen voor de eerste keer dit jaar aan Q1 ontworsteld, maar haalde hij zelfs Q3, al kon hij daarin niet rijden na een crash aan het eind van Q2.

Vandoorne schuift de banden in bij bocht één. Foto: Sutton Images.

Zondag lag Vandoorne op koers voor zijn en McLarens eerste puntenfinish van het jaar, maar het mocht niet zo zijn. Bij de herstart werd de Belg binnendoor Sainte Dévote gepasseerd door Sergio Pérez, kwam hijzelf aan de buitenkant op het vuil en schoof met koude remmen en koude banden de bandenstapels in.

“Ik doe daar niet flauw over: ja, ik maakte een fout. Anders reed ik niet die bandenmuur in”, erkent de Vlaming ten overstaan van Het Laatste Nieuws. “Natuurlijk had ik liever de koers uitgereden”, geeft hij toe. Maar: “De balans blijft positief.”

“Omdat McLaren hier een duidelijke stap vooruit zette en omdat ik me beter voelde in de auto dan in de vorige races”, legt hij uit. “Ik heb eindelijk kunnen tonen dat ik snel kan zijn als de auto goed zit”, aldus Vandoorne, die daar eerder dit jaar nog weinig gelegenheid toe had gehad.

Gerelateerd