Stoffel Vandoorne vindt dat de McLaren – Honda MP4-31 de laatste maanden beter is geworden. “We hebben progressie gemaakt, al zijn we er nog niet.”

Vandoorne testte woensdag op Silverstone voor McLaren. Het was zijn eerste keer in de auto sinds medio mei, toen hij één van de testdagen in Barcelona voor zijn rekening had genomen. “Het was dus een tijdje geleden en als je dan weer in een Formule 1-auto stapt, voelt die vanzelfsprekend erg snel”, vertelt hij aan Autosport.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Saturday 30 April 2016 - Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren Test and Reserve Driver.

Vandoorne is positief over de ontwikkeling van de McLaren MP4-31.

“Ik kon echter gelijk vanaf het begin pushen, wat altijd een fijn teken is. De auto voelde, op een goede manier, ook anders aan dan in Barcelona. Ik had er direct een positief gevoel bij”, vertelt de Vlaming, volgens wie ‘uit de data blijkt dat we progressie hebben geboekt’. “Al zijn we er nog niet, dus we blijven natuurlijk pushen.”

Vandoorne richtte zich woensdag op aerodynamisch testwerk en meer. “Aangezien het de laatste testdag tijdens dit seizoen was, hadden we flink wat op het programma staan.” Hij deed ook nog wat testwerk voor de Honda-motor. “Dat speelt natuurlijk altijd, en al helemaal tijdens een test. Honda heeft daar op de achtergrond aan gewerkt.”

Vandoorne maakte eerder dit jaar, in Bahrein, zijn racedebuut bij McLaren, als vervanger van de toen geblesseerde Fernando Alonso. Voor 2017 mikt hij op een racezitje bij McLaren, waar Alonso’s aanblijven zeker is, maar dat van Jenson Button niet. Mocht het er niet van komen met McLaren, dan vertrouwt hij erop ook andere opties te hebben.