*

Vandoorne: ‘Tot nog toe een positief weekend’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vandoorne: ‘Tot nog toe een positief weekend’
Racepictures

Stoffel Vandoorne heeft zich als dertiende gekwalificeerd voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Zijn teamgenoot Fernando Alonso staat één plekje voor hem.

“Het ging zoals verwacht, dit is min of meer waar we hier staan”, zegt Vandoorne in gesprek met Ziggo Sport, wat betreft de rangschikking. Doorgaans verwacht je tijdens een raceweekend ook wel de nodige problemen bij McLaren met de Honda-motor, maar dat valt vooralsnog mee. “Het is voor zowel mijzelf als het team tot op heden een positief weekend.”

Teamgenoot Alonso moest voor de kwalificatie wel van de derde specificatie Honda-V6 teruggrijpen op de tweede, maar of die nou echt trager is, weet Vandoorne zo net nog niet. “Dat is moeilijk te zeggen. Het zijn verschillende specs maar het is niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat de nieuwere beter is.”

Vandoorne eindigde alsnog 0.139 seconde achter Alonso, waarmee ze dus twaalfde en dertiende zijn. Het had echter niet veel gescheeld – “twee tienden” –  of het was een plekje in Q3 geworden, zegt Vandoorne. “De rondetijden liggen hier dicht bij elkaar, dus iedere tiende of halve tiende betekent al plekken verschil. Ik voelde me echter comfortabel in de wagen”, besluit hij positief.

Vandoorne was over de boordradio ook al positief naar zijn team toe. “Ik denk dat we dit weekend progressie hebben geboekt. We komen er wel”, sprak de Vlaming.

Lees meer over

Honda Mclaren Vandoorne