*

Vandoorne: ‘Verstappen en Red Bull zitten in goede positie met Honda’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 februari 2019 11:00

Vandoorne: ‘Verstappen en Red Bull zitten in goede positie met Honda’
Red Bull Racing

Voormalig Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne denkt dat Max Verstappen en Red Bull ‘in een goede positie zitten’ door hun overstap naar Honda.

Verstappen en Vandoorne. Foto: Motorsport Images.

Dat stelt de Vlaming in de talkshow Peptalk van Ziggo Sport. “Red Bull is nu eigenlijk echt een fabrieksteam, want Honda levert alleen motoren aan Red Bull en Toro Rosso”, haalt Vandoorne aan. Na de eerste testweek durft hij ook wel te stellen dat het er ‘voorlopig goed uitziet’. “Ik denk dat ze dit jaar wel kans hebben wedstrijden te winnen”, zegt hij over de combinatie Red Bull – Honda.

Lees ook: Max Verstappen goedgemutst na dag 1: ‘Auto voelde redelijk ok’

Vandoorne heeft zelf ook enkele jaren met Honda gewerkt, in 2015 en 2016 als testrijder van McLaren en daarna in 2017 een seizoen lang als vaste coureur van de Britse stal. 2017 was echter ook het jaar dat de relatie tussen McLaren en Honda klapte vanwege frictie en gebrek aan resultaat, maar volgens Vandoorne heeft Honda sindsdien zeker progressie geboekt. “Wij hebben toen ook het eerste jaar van Honda’s Formule 1-terugkeer in het V6-rijdperk meegemaakt, maar sindsdien is die motor flink geëvolueerd.”

Vandoorne maakte moeilijke tijden mee met McLaren – Honda. Foto: Motorsport Images.

“Ze hebben grote stappen vooruit gemaakt”, constateert Vandoorne. “Dat zie je wel aan de betrouwbaarheid. Ze hebben nu al heel veel rondjes kunnen doen tijdens de eerste test, terwijl wij toen op sommige dagen maar zes rondjes hebben kunnen rijden.”

‘Honda loopt redelijk goed’
Volgens de Nederlandse ex-Formule 1-coureur Giedo van der Garde, ook aan tafel bij Peptalk, heeft Red Bull er goed aan gedaan naar Honda te gaan. “Vorig jaar had Red Bull een van de beste auto’s van het veld, maar kwamen ze met de Renault-motor altijd te kort. Daarom hebben ze nu voor Honda gekozen. Max zei al dat die motor redelijk goed loopt, vergeleken met vorig jaar al beter is dan die Renault. Dus dat is alleen maar een voordeel.”

Lees ook: Helmut Marko looft sterke Honda-motor: ‘Wij hebben straks ook een partymode’

Volgens Van der Garde, die Verstappen na de eerste testweek heeft gesproken, was de Red Bull-coureur ‘redelijk tevreden’. “Al laten ze natuurlijk nog niet het achterste van hun tong zien.”

Van der Garde denkt dat Red Bull er goed aan heeft gedaan van Renault naar Honda over te stappen. Foto: Motorsport Images.