Teambaas Frédéric Vasseur kan nog niet zeggen of Alfa Romeo’s ‘huwelijk’ met motorleverancier Ferrari na 2021 doorgaat: “We moeten kijken wat de beste deal is.”

Dat stelt de Alfa Romeo-teambaas in gesprek met het Zwitserse Blick, waarin hij de relatie met Ferrari dus met een huwelijk vergelijkt: “En als je getrouwd bent, zijn er ook geen garanties dat je voor altijd bij dezelfde vrouw blijft”, grapt Vasseur.

“Als je partners bent, maak je altijd hoogte- en dieptepunten mee. Wij moeten ons daarbij afvragen wat de beste deal is”, erkent Vasseur, al is Ferrari volgens hem in elk geval altijd ‘een trouwe partner’ geweest voor de Zwitserse renstal.

Lees ook: Alfa Romeo gaat in 2021 nog een jaartje door met Räikkönen en Giovinazzi

Het huidige contract met Ferrari loopt echter eind 2021 af en met de komst van nieuwe auto’s in 2022, moet Alfa Romeo volgens Vasseur goed nadenken over een nieuw contract. “Want dat loopt normaliter van 2022 tot en met 2026”, doelt hij op het jaar waarvoor een nieuwe motorformule wordt verwacht.

Vasseur en de zijnen hebben dus een belangrijke beslissing te nemen, terwijl er ook geen garantie is dat de renstal na 2021 nog als Alfa Romeo verdergaat. Die deal loopt namelijk ook eind 2021 af voor de voormalig als Sauber bekendstaande formatie.

Lees ook: Alfa Romeo blijft in 2021 in F1, nog geen duidelijkheid over verdere toekomst