McLaren is, ondanks betrouwbaarheidsproblemen aan de auto van Button, goed begonnen aan het raceweekend in Engeland. Q3 is het doel.

Fernando Alonso reed met een geüpdatete Honda-krachtbron de tiende respectievelijk zesde tijd in de vrije trainingen. Het is een goed begin, maar de Spanjaard weet dat het geen garanties biedt voor de zaterdag.

“We doen het vaak goed op vrijdag, maar komen op zaterdag dan vaak ook net tekort. Desondanks zijn we er recent een aantal keer in geslaagd Q3 te bereiken, dus dat zullen morgen zeker weer proberen te bewerkstelligen.”

“De vernieuwde motor deed het overigens goed, en hopelijk onderstrepen de engineers aan de hand van de data dat het ook een betrouwbare upgrade is. Jenson had vandaag immers wat problemen en die kunnen we niet gebruiken als we zondag punten willen scoren.”

Button
De problemen waar Alonso het over had, door het team geïdentificeerd als een een engine data-probleem, kostte Jenson Button veel tijd: “Het was een lastige middag”, vertelt hij. “Na één ronde stak het probleem de kop op, waardoor ik en halfuur stilstond in de pits. Toen ik weer naar buiten kon, kreeg ik na één ronde weer een probleem. Uiteindelijk reed ik in de slotfase nog behoorlijk wat ronden, maar hopelijk komen de problemen van vandaag morgen niet meer terug.”

Button denkt dat op zaterdag Q3 mogelijk is, mits alles soepel verloopt: “Makkelijk wordt het niet, maar als alle puzzelstukjes op de juiste plaats liggen, zit er een goed resultaat in. Fernando was vandaag met enkele nieuwe onderdelen snel, dus hopelijk kan ik me morgen verbeteren als ook ik over die updates beschik.”