Renault en Red Bull Racing hebben zojuist bekend gemaakt dat Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen de nieuwe ‘B-spec’ motoren in gebruik zullen nemen dit weekend bij de Grand Prix van Monaco. De geruchten hingen al langere tijd in de lucht, maar het werd tot nu toe nog nergens bevestigd.

Dit betekent ook dat Max Verstappen niet met dezelfde motor rijdt als Daniel Ricciardo. Renault kon niet op tijd voor alle vier de coureurs een nieuwe krachtbron aanleveren en heeft dus besloten er één aan beide teams te geven. Jolyon Palmer zal het net als Max Verstappen moeten doen met de oude motor.

Renault verwacht een winstmarge van een halve seconde op sommige banen, maar daar zal Monaco niet bij horen. De vele bochten en de lage topsnelheid op het stratencircuit zorgen er voor dat de motoren minder invloed hebben dan op de meeste andere circuits.

Ook McLaren coureur Fernando Alonso heeft dit weekend de beschikking over een verbeterde motor, maar dan van Honda. De upgrade aan de krachtbron zou voor meer betrouwbaarheid zorgen. In tegenstelling tot bij Renault, kost deze upgrade Honda geen tokens.